Meer resultaten voor gracht

gracht
Gracht Wikipedia.
However, in other cases regular grachten were dug in circles as well, like the famous Grachtengordel literal translation: grachten belt of Amsterdam. Although the word gracht means canal" or waterway" in the general sense, there is no exact equivalent for the term in English.
Het Vlaams woordenboek gracht.
zie ook loopgracht; wegcode. De auto raakte achtereen volgens een boom en een verkeersbord, en belandde uiteindelijk in de gracht. andere betekenis van gracht. 0 reacties oudere versies Toegevoegd door LeGrognard en laatst gewijzigd door nthn 24 feb 2020 1444.:
Gracht GRB-objectenhandboek Grootschalig Referentiebestand Producten AGIV Agentschap voor geografische informatie Vlaanderen.
Deze gracht is binnen de wegbaan Wbn gelegen, is gemiddeld dieper dan 0.5m en niet breder dan 3m. Ze wordt daarom opgenomen als gracht Wgr in het GRB. Ter hoogte van de inbuizing wordt de gracht Wgr onderbroken. Deze entiteit in Geopunt.
Gracht inbuizen Infrax. Aansluitingen Fluvius.
Als je perceel moeilijk bereikbaar is omwille van een gracht, dan kan je vragen om de gracht gedeeltelijk in te buizen of om wijzigingen aan de inbuizing aan te vragen. De standaardbreedte van een overwelving bedraagt voor een woning 5 meter.
Opvallend ongeval: lijkwagen belandt in de gracht Haacht Het Nieuwsblad.
Geef een zoekterm in. Opvallend ongeval: lijkwagen belandt in de gracht. 07/08/2017 om 2033: Bron: Kaltura Print Corrigeer. Haacht: Lijkwagen in gracht. Een opvallend ongeval vanmiddag. In de Vinkstraat in Haacht is rond half vijf een lijkwagen in de gracht beland.
Gracht Wikipedia.
Het woord komt van graft, waarin het woord graven duidelijk te herkennen is. De klankverschuiving waarbij de f-klank verschoof naar een ch-klank is typisch voor het Nederlands en is ook terug te vinden in woorden als zacht vgl. Duits: sanft, Engels soft, Fries: sêft en lucht vgl. Duits: Luft, Fries: loft. 1 Plaatsen met grachten. 1.1 Kop van Overijssel. 3 Zie ook. Plaatsen met grachten bewerken brontekst bewerken. Grachten zijn te vinden in veel Hollandse steden. Het meest bekend zijn de Amsterdamse grachten vooral de Grachtengordel, maar ook in Alkmaar, Delft, Dordrecht, Gouda, Leiden, Zwolle en Utrecht vormen de grachten een essentieel deel van het stadsbeeld. De Haagse grachtengordel is deels gedempt. Ook steden elders in Nederland, zoals Amersfoort, Coevorden, Groningen de diepen, Haarlem, Leeuwarden en Meppel, hebben of hadden grachten. Ook diverse Vlaamse steden, zoals Brugge de reien, Antwerpen de ruien of Gent, kennen of kenden grachten, evenals Duisburg en Hamburg in Duitsland. Kop van Overijssel bewerken brontekst bewerken. In de Kop van Overijssel wordt de term gracht ook gebruikt voor waterwegen buiten de steden en dorpen.

Contacteer ons